Tartalomjegyzék
Reggeli joghurt, amaránttal és quinoával
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
3 evőkanál görög natúr joghurt
1 dl ásványvíz
1 teáskanál Lenolaj vagy mogyoróolaj
1 teáskanál Búzacsíraolaj
2 evőkanál Zabpehely
2 evőkanál Puffasztott Quinoa
2 evőkanál Puffasztott Amaránt
Elkészítés:
Keverjük simára a joghurtot az olajokkal és az ásványvízzel. Adjuk hozzá a zabpelyhet, majd a quinoát és amarántot, és hagyjuk 10-15 percig állni.
Quinoa palacsinta banánnal és rizssziruppal
4 adagra // Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
240 g quinoa pehely
500 ml tej, 1,5% zsír
40 g keményítő vagy búzaliszt/tönkölyliszt
4 tojás
1 teáskanál Sütőpor
vaníliakivonat
2 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
2 evőkanál rizsszirup
Elkészítés:
Az olaj és a rizsszirup kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk a tésztát. Hagyjuk állni a tésztát 10 percig. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk az kókuszolajjal, kis tésztagombócokat teszünk a serpenyőbe, és a palacsintákat mindkét oldalukon 2 percig sütjük közepes lángon.
Tálaláskor, a rizsszirupot ráöntjük a palacsintákra.
Reggeli gofri
4 adagra // Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
120 g búzaliszt vagy tönkölyliszt
20 g zsírszegény túró vagy laktózmentes túró
alternatíva: totu
4 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
vaníliakivonat
4 evőkanál glükóz por vagy rizsszirup
2 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és kézi mixerrel összeturmixoljuk.
Melegíts fel egy gofrisütőt, kend meg ecsettel és kevés vajjal vagy kókuszolajjal, és helyezz minden sütőfelületre egy kis gombóc tésztát. Hagyja a gofrikat körülbelül 4 percig sütni, amíg el nem éri a kívánt barnulást.
Búzadara puding
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
200 ml tej vagy laktózmentes tej; alternatíva: zab tej
50 ml tejszín vagy laktózmentes tejszín alternatíva: rizs főzőtejszín
15 g szőlőcukor vagy rizsszirup
1 csipet só
1 db vanília hüvely
30 g búzadara
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, a tejszínt, a glükózt és a sót egy serpenyőben. Vágja hosszában a vaníliahüvelyt, kaparja ki a pépet, és adja hozzá az edényhez a hüvelyével együtt. Keverés közben forraljuk fel mindent, távolítsuk el a tűzről és távolítsuk el a vanília hüvelyt.
Adjuk hozzá a búzadarát, és keverés közben forraljuk fel újra. Öntsük hidegen öblített tálakba.
Élvezzük melegen vagy hidegen. A tetejét megszórhatjuk kevés fahéjjal, és rizssziruppal ízesíthetjük.
Mandula kása
4 adagban // Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
320 g zabpehely, finom
80 g mandula, apróra vágva
800 ml mandulatej, cukrozatlan
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál szőlőcukor vagy rizsszirup
Tegye a zabot, a mandulát, a mandulatejet és a fahéjat egy serpenyőbe.
Forraljuk a hozzávalókat körülbelül 4 percig, hogy zabkását készítsünk. Ha szükséges, édesítse a zabkását még glükózzal.
Köles és rebarbara kása
4 adagra // Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
200 g rebarbara
200 g köles
800 ml tej, 1,5% zsír vagy laktózmentes tej alternatíva: zabtej
1 fahéjrúd
1 evőkanál glükóz por
A rebarbarát megmossuk és apró darabokra vágjuk. Mossa meg a kölest folyó meleg víz alatt szitán.
A kölest a tejjel, a rebarbarával és a fahéjrúddal egy lábasba tesszük. Pároljuk a köleskását közepes hőmérsékleten körülbelül 15 percig.
Végül édesítse a kását a kívánt édességtől függően.
Tönkölyös, joghurtos zsemle (élesztő nélkül)
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
250 g tönkölyliszt / búzaliszt
150 g finomra őrölt zabpehely
430 g joghurt vagy laktózmentes joghurtbalternatív: zab joghurt
50 g vaj vagy kókuszzsír
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál rizsszirup
Elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 200 fokra (felső/alsó hő).
Tegye az összes hozzávalót egy tálba, és gyúrja össze kézzel vagy kézi keverő géppel, homogén állagúra.
Szórjuk meg a munkafelületet egy kis liszttel, tegyük a tésztát a tetejére, és gyúrjuk át kézzel, amíg a tészta szilárdabbá nem válik. Ossza fel a tésztát 8 darabra, és formázzuk. Tegyük át egy zsírpapírral bélelt sütőlapra. Lisztezzük egy kicsit a zsemléket, és vágjuk őket hosszirányban késsel. Süssük kb. 25-30 percig.
Tönköly kenyér - élesztő nélkül
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
400 g tönkölybúzaliszt / búzaliszt
200 g finomra őrölt zabliszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál Chia mag / elhagyható
1 teáskanál só
450 g túró vagy laktózmentes túró; alternatíva: totu
4 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál víz
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 210 fokra (felső/alsó hő).
Tegye az összes száraz hozzávalót egy tálba és keverje össze. Adjuk hozzá a joghurot, vizet és az olíva olajat, és gyúrjunk mindent össze, amíg sima tészta nem alakul ki. Szükség szerint további vizet adhatunk hozzá.
Formázza a tésztát kenyérré, és tegye egy sütőpapírral bélelt tepsire. Tetejét, vágjuk hosszanti irányba,. Töltsön meg egy hőálló tálat vízzel, és tegye a kenyér mellé. Süssük kb. 45 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Rizslisztes kenyér – élesztő nélkül
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók:
400 g rizsliszt
2 púpos evőkanál útifűmaghéj
1 kávéskanál szódabikarbóna vagy // 1 csomag sütőpor
5 dl langyos víz
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál olíva olaj vagy olvasztott kókuszzsír
1 kávéskanál só
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 200 fokra (felső/alsó hő).
A sütőedényt olajozzuk ki, sütőpapír használata nem ajánlott nehezen lehúzható a kenyerünkhez ragadhat.
Mérjük ki a langyos vizet és áztassuk be az útifű maghéjat. Legalább 5 percig várjunk, amíg megkocsonyásodik.
Mérjük ki a lisztet és a többi alapanyagot, keverjünk össze, majd a megkocsonyásodott útifűmaghéjat is adjuk hozzá. Dolgozzuk a hozzávalókat össze gyorsan, mert a szódabikarbóna, nedvesség hatására már dolgozik is. Amint kész tegyük a sütő edénybe vagy lemezre, majd tetejét vágjuk be 2 irányba. Süssük 60 percig.
Pörkölt müzli keverék
Elkészítési idő: 40 perc // 15 adag
Hozzávalók:
200 g nagy szemű zabpehely
200 g kis szemű zabpehely
75 g tökmag
75g napraforgómag
100 g szezámmag
3 evőkanál kókuszzsír
4 evőkanál rizsszirup
1 csipet só
Elkészítése:
Melegítsed elő a sütőt 180 fokra. Keverje össze a zabpelyheket, magokat és magokat egy nagy keverőtálban. Enyhén melegítsük az kókuszolajat egy kis serpenyőben. Hozzáadjuk a szirupot és a sót, és keverjük össze a folyékony, meleg olajjal. Öntsük az olaj-szirup keveréket a müzli keverékre és jól keverjük össze.
A müzlit sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, és kb. 20-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ezután hagyjuk kihűlni.
Élvezze joghurtal/laktózmentes joghurttal vagy tejjel, alternatívakén zab- vagy kókuszitallal.
A müzli egyes összetevői felcserélhetők, vagy más összetevők, például amaránt, quinoa is használhatók. A müzlihez olyan fűszerek is hozzáadhatók, mint a fahéj, a vanília vagy kakaó / karobpor. Hűlés után keverhető hozzá liofilizált eper vagy málna.
Csomagold légmentesen a tároláshoz.
Rizslisztes palacsinta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
300 g rizsliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
2 teáskanál útifűmaghéj liszt
3 db tojás
6 dl szódavíz
2 dl víz
1 dl kókuszolaj vagy vaj
3 evőkanál szőlőcukor vagy rizsszirup
Elkészítése:
A száraz összetevőket összekeverjük. A tojásokat ketté válasszuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Az összetevőket homogén állagúra keverjük, majd a legvégén keverjük a kemény tojásfehérjét a tésztánkhoz.
Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk az kókuszolajjal, palacsintákat mindkét oldalukon 2 percig sütjük közepes lángon. Töltelékkel töltjük.
Quinoa saláta uborkával és cukkínivel
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
200 g Quinoa
400 ml víz
fél uborka
1 kicsi cukkini
6 db saláta levél
150 g fetasajt
6 evőkanál kókusztej vagy zabtej
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ecet
1,5 evőkanál rizsszirup
só
kapor
Elkészítés:
Öblítse le a quinoát egy szűrőedényben. Forraljuk fel a vizet, majd rakjuk bele a quinoát, sót, egy edényben, majd főzzük 15 percig alacsony hőmérsékleten.
Közben mossa meg és tisztítsa meg az uborkát, a cukkinit és a salátát, és vágja őket falatnyi darabokra. törjük át a feta sajtot egy szitán, szükség esetén reszelhetjük is.
Keverd össze a kókusztejet olajjal, ecettel és rizssziruppal, hogy öntetet készítsünk. Ízesítsük sóval, kaporral ízlés szerint.
Keverjük össze a főtt quinoát az aprított zöldségekkel és a reszelt feta sajttal. A végén adjuk hozzá a kész öntetünket.
Cukkini és endívia saláta omlett
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
100 g fiatal cukkini
100 g endivia saláta
4 (M méret) tojás
4 evőkanál tej vagy zabital
só
bors
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Tisztítsad meg és mossa le a cukkinit, és szeletelje kb. 3 mm vékony szeletekre a zöldségreszelőn. Válogasd az endivia salátát, mosd le, rázd szárazra és vágd durván a kívánt módon. A tojásokat habverővel keverjük össze a tejjel vagy a zabitallal és egy kis sóval és borssal egy tálban.
Sütőt kapcsoljuk be 180 fokra (légkeverés nem kell). Hőálló tálba rétegezzük, cukkinit a tojás keverékünkkel, majd sütőben süssük 30-35 percig.
A rétegelt tojás elkészült, egy hevített serpenyőben az endivia salátát kevés olajon átfuttatjuk, majd a rakott tojásra helyezzük
Köretként vagy reggelinek is tökéletes.
Cukkini tortilla
4 adag // Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
5 db közepes nagyságú burgonya
2 nagy cukkini
2 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
Só bors
6 tojás
1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 150°C-ra, légkeveréssel.
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk kb.0,5 cm-es kockákra, a cukkinit pedig egyforma nagy darabokra. Egy tűzálló serpenyőben felforrósítjuk a választott zsiradékot, beletesszük a burgonyadarabokat, ha már az olaj forró, és a burgonyakockákat minden oldalukon megsütjük. A burgonyát bőségesen fűszerezzük sóval és borssal. Amint a burgonya aranybarna, hozzáadjuk a cukkinit és azt is megpirítjuk. A tojásokat (fűszerezéstelenül) összekeverjük, kicsit felhabosítjuk.A serpenyőbe rakjuk az összekevert tojásokat, majd bele a megsütött krumplit és cukkinit, és kicsit átkeverjük. Az előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 15 percre. Ha a tojás megsült, a tortillát egy tányérra forgathatjuk. Szórjuk meg a petrezselymet a tortillára, és osszuk 12 részre, mint egy tortát.
Kuszkusz mentával és fetával
4 adag // lkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
250 g kuszkusz
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál ecet
Só, bors, kömény
1 nagy uborka
1 avokádó, érett
200 g feta sajt
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
Tegyük a kuszkuszt egy tálba, öntsünk hozzá azonos mennyiségű forró vizet, és fedjük le a tálat. 5 perc elteltével, villával átkeverjük a kuszkuszt, és fűszerezzük.
A fűszernövényeket megmossuk, leszedjük és felaprítjuk. Az uborkát, az avokádót és a fetát egyforma darabokra vágjuk.
Ha a kuszkusz kihűlt, hozzáadhatjuk a többi hozzávalót és fűszernövényeket.
Spagetti friss pestóval
4 adagban // Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
Pesto készítése:
60 g fenyőmag
1 csokor bazsalikom
4 evőkanál olíva
60 g parmezán
Só bors
Többi hozzávaló:
1 nagy cukkini
320 g spagetti
100 g feta sajt
Elkészítés:
Egy serpenyőt felforrósítunk, és a fenyőmagot zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Hagyd kihűlni.
A bazsalikomot megmossuk, nagy levelekre vágjuk, és a fenyőmaggal együtt turmixgépbe tesszük. Fokozatosan adjunk hozzá 3 evőkanál olajat. Végül belekeverjük a parmezánt, és kevés sóval ízesítjük a pestot.
Tegyünk fel egy fazék sós vizet a tésztához. Főzzük ki a tésztát.
A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk és félszeletekre vágjuk.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olíva olajat. A cukkinit belerakjuk, és megpirítjuk.
A tésztát idő közben leszűrjük, és a serpenyőbe tesszük, a cukkinivel együtt kicsit megpirítjuk. Majd keverjük össze a zöldséges tésztát a pestoval.
A fetát felaprítjuk, vagy szétmorzsoljuk, aztán a tésztához forgatjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Fűszeres palacsinta spenótos és sajtos töltelékkel
4 adag // Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
200 g tönkölyliszt / búzaliszt
300 ml tej, 1,5% zsír
2 tojás
2 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
400 g spenót frissen vagy fagyasztva
Só bors
szerecsendió (elhagyható)
2 evőkanál tejföl / laktózmentes tejföl
200 g feta
Elkészítés:
A lisztet, a tejet és a tojást egy tálban összekeverjük, majd kézi mixerrel összedolgozzuk a tésztát.
Melegítsen fel egy tapadásmentes serpenyőt, adjon hozzá egy kevés olajat és egy adag tésztát. A palacsintát mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és a folyamatot megismételjük a következő tésztával.
Ha friss spenótot használunk, mossuk meg a spenótot, távolítsuk el a szárról a durva darabokat, és vágjuk félbe a nagy spenótleveleket. A spenótot egy kis lábasba tesszük kevés vízzel és a fűszerekkel, fedővel lefedjük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg megfonnyad.
A tejfölt belekeverjük a spenótba, a fetát pedig belemorzsoljuk. A palacsintákat megtöltjük a spenótos és fetás töltelékkel, majd feltekerjük.
Burgonya és cukkini leves
4 adag // Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú burgonya
1 nagy cukkini
2 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
150 g főző tejszín vagy
laktózmentes főző tejszín
alternatíva: rizs főzőtejszín
80 g parmezán
Só, bors, szerecsendió
Petrezselyem, frissen vagy fagyasztva
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Mosd meg a cukkinit, és vágd apró darabokra.
Egy edényben felforrósítjuk az olajat. Röviden megpirítjuk a burgonyát és a zöldségeket. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy mindent ellepjen, rakjunk rá fedőt, és közepes lángon pároljuk 20 percig.
Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot és a fűszereket, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Adhatunk még hozzá vizet a kívánt állagtól függően.
Pizza sajttal - élesztőmentes
2 kis pizzához // Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
200 g zsírszegény túró vagy laktózmentes túró
alternatíva: totu
150 g tönkölyliszt / búzaliszt
1 evőkanál lenmag, őrölt
1 teáskanál Sütőpor
Só
2 evőkanál tejföl
50 g mozzarella
2 marék rukkola
bors
friss bazsalikom
Elkészítés:
Tedd egy tálba a zsírszegény túrót, a lisztet, a lenmagot, a sütőport és az 1 teáskanál sót, majd botmixerrel keverd össze a hozzávalókat.
Lisztezzük meg a kezünket, gyúrjuk simára a tésztát és tegyük sütőpapírra. Helyezzünk rá egy második darab sütőpapírt, és sodrófával nyújtsuk ki a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra felső/alsó hőfokra.
A tésztalapot megkenjük tejföllel, a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, befedjük vele az alapot és 10-15 percre a sütőbe tesszük a pizzát (a kívánt barnulástól függően).
Vegye ki a tálcát a sütőből, és tegye rá a rukkolát, a frissen őrölt borsot és a bazsalikom leveleket a pizzára.
Természetesen a feltét szabadon bővíthető.
Feta köles pogácsák báránysalátával
4 adag // Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
250 g köles
100 g spenót frissen vagy fagyasztva
10 olajbogyó, fekete
1 evőkanál keményítő
4 tojás
100 g feta
Só bors
3 evőkanál olívaolaj
160 g báránysaláta
2 evőkanál ecet
friss petrezselyem, apróra vágva
1 teáskanál szőlőcukor vagy rizsszirup
Elkészítés:
Melegíts fel egy fazék sós vizet, és párold meg a kölest a csomagoláson található utasítások szerint. Hagyd kihűlni.
A spenótot 1 cm-es darabokra, az olajbogyót pedig apró kockákra vágjuk. Adjuk hozzá a spenótot, az olívabogyót, a keményítőt és a tojást a köleshez, morzsoljuk össze a fetát is, és ízesítsük sóval, borssal.
Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, nedvesítsed meg a kezeidet hideg vízzel, és formálj belőle kis, lapos pogácsákat. Olajon ropogósra sütjük őket.
A báránysalátát megmossuk, megtisztítjuk, a kevés olajból, ecetből, sóból, friss petrezselyemből és kevés glükózból öntetet készítünk, majd a salátához keverjük.
Csirke és zöldség curry rizzsel
4 adag // Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
40 g jázmin rizs
2 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj
Só
500 g csirkemell
½ közepes cukkini
½ kis padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
400 ml kókusztej –vagy zabtej bors
Kurkuma, kömény
friss koriander
Elkészítés:
A rizst edénybe tesszük kétszeres mennyiségű vízzel, 1 evőkanál olíva- vagy kókuszolajjal és kevés sóval, curryvel, köménnyel. Majd a rizst lefedve, közepes lángon 20 percig pároljuk. A csirkét vágjuk apró darabokra, a cukkinit és a padlizsánt kb. 0,5 cm vastag félszeletekre.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és megpirítjuk benne a húst és a zöldségeket. Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a kókusztejet. Ízesítsük a mártást a fűszerekkel, – só, bors, koriander, és hagyjuk párolni körülbelül 15-20 percig.
Amint elkészült tálalhatjuk is.
Rakott spenótos, sonkás tészta
4 adag // Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
250 g tészta
2 evőkanál olíva olaj / kókuszzsír
100 g felkockázott sonka
300 g spenót, fagyasztva
200 ml tej / laktózmentes tej
alternatív: zabtej
2 evőkanál sima krémsajt
80 g reszelt sajt / laktózmentes sajt
Só bors
szerecsendió
Elkészítés:
Tegyünk fel egy fazék sós vizet a forrásra, és főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a sonkakockákat. 3 perc múlva adjuk hozzá a spenótot, a tejet és a krémsajtot, és hagyjuk az egészet 10 percig párolni. Ízesítsük a szószt sóval, borssal és szerecsendióval. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra felső/alsó hőfokra.
A tésztát és a spenótszószt egy tepsibe tesszük, összekeverjük, és a sajtot ráöntjük a tésztára.
Helyezze az edényt a sütőbe 15 percre, amíg a sajt el nem éri a kívánt barnulást.
Pulyka szelet tésztával és salátával
4 adag // Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
320 g tészta
2 evőkanál olívaolaj vagy állati zsiradék
500 g szeletelt pulyka
200 g tejföl / laktózmentes tejföl
alternatív: zabtejföl
100 ml tej, 1,5% zsír/ laktózmentes tej
alternatív: zabtej
só bors
Szerecsendió, majoránna
friss zeller szár, finomra vágva vagy
½ mokkáskanál ördöggyökér
friss petrezselyem, apróra vágva
160 g saláta
2 evőkanál eset
1 teáskanál glükóz por
Elkészítés:
Forraljunk fel egy fazék sós vizet, és főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint. A húst tisztítsuk és mossuk. Majd felszeleteljük. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat vagy zsiradékot, és nagyon puhára sütjük a húst. Adjuk hozzá a tejfölt, a tejet és a fűszereket, és pároljuk a szósszal 5 percig.
A salátát megmossuk és apró darabokra vágjuk. Ecetből, 1 evőkanál olajból, glükózból, sóból, borsból öntetet készítünk és összekeverjük vele a salátát.
A tésztát a hús mellé helyezzük, és a salátával tálaljuk.
Marha- és cukkinis serpenyő
4 adag // Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
500 g darált marhahús
1 közepes cukkini
200 g natúr krémsajt / laktózmentes krémsajt
100 ml tej, 1,5% zsír /laktózmentes tej
alternatíva: zabtej
240 g rizs
1 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
1 evőkanál friss zeller szár, apróra vágva vagy
½ mokkás kanál ördöggyökér
1 tk mustármag
Só bors
Elkészítés:
Egy tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 10 percig sütjük benne a darált húst. A cukkinit félbevágjuk, 2 mm vastag félkarikára vágjuk, a húshoz adjuk és további 5 percig pirítjuk. Adjuk hozzá a krémsajtot és a tejet, és fűszerezzük a szószt.
Főzzük meg a rizst sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint.
A húst a rizs mellé tálaljuk.